UTRIKES

Mannen som vill legalisera våldtäkt – Trump är på vår sida

UTRIKES| Daryush ”Roosh V” Valizadeh, mannen som blev känd för att förespråka en legalisering av våldtäkt, anser att Trumps seger kommer leda till seger för mansrättsaktivisterna som ska krossa feminismen.

Daryush ”Roosh V” Valizadeh är en självutnämnd raggningsexpert som tjänar pengar på att hålla föreläsningar om hur män ska locka till sig kvinnor. Han lär ut att machoattityd och våld ska få kvinnorna på fall. Han slog igenom för allmänheten när han började förespråka en legalisering av våldtäkt. Enligt Valizadeh bör våldtäkt vara lagligt om mannen lyckats få hem kvinnan till sin ”privata egendom”.

Valizadeh försökte bilda en global mansrättsrörelse genom att organisera möten runtom i världen varav ett skulle ägt rum i Stockholm. Genom internet skulle deltagarna ha ett internationellt möte som andra mansrättsaktivister världen över. Efter massiva protester blev Valizadeh tvungen att ställa in mötet.

Valizadeh försöker nu återuppta idéerna om en global rörelse. På sin blogg berättar han om att Trumps valseger kommer bli ett nytt startskott. Den nya presidenten kommer enligt Valizadeh att bidra till en ökad normalisering av föraktet mot feminism och ”ge tillbaka” männen makten i samhället.

Blogginlägget avslutas med att han uppmanar folk att ”ta sig ur” den politiskt inkorrekta ”garderoben”. Beteenden som stämplas som misogyna eller sexistiska och enbart sker bakom stängda dörrar vill han nu se öppet på gatan när Trump nu öppnar dörren för en ”renässans av manligheten”.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

 

To Top