EKONOMI

Demokratifientliga handelsavtal ser ut att hamna i papperskorgen

8446104_origEU| EU:s demokratifientliga handelsavtal med både USA och Kanada ser ut hamna där de hör hemma, i papperskorgen. Motståndet är stor mot handelsavtalen.

USA-avtalet TTIP har länge kämpat i motvind. Nu ser det även allt mörkare ut för Kanada-avtalet Ceta när motståndarna till EU-elitens tilltänkta handelsavtal höjer sina röster. Få utanför maktens korridorer som ställer sig positiva till TTIP och Ceta som öppnar dörren på vid gavel för ökad kapitalism och utsugning.

Kommissionens förhoppning är att under hösten få klartecken om Ceta från såväl EU:s ministerråd som EU-parlamentet. På så vis skulle avtalet kunna träda i kraft provisoriskt redan från årsskiftet, även om det då ännu inte fått slutligt klartecken från EU-ländernas nationella parlament. Men det kan bli svårt. Österrikes förbundskansler Christian Kern har hotat med att utlösa en konflikt om avtalet. Även i EU-parlamentet slipar motståndarna till frihandelsavtalen sina argument.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

2 kommentarer

2 Comments

 1. peter

  2016-09-09 den 00:08

  Det finns fler hot , USA vill ha tillgång in i andras datorer världen över för att \”stoppa kriminalitet\” säger de .

  På riktigt skitwr väl dom i att t.ex Sverige har problem med sådant , däremot så kommer de garanterat stjäla företagsinformation och svenska uppslag till nya uppfinningar som USA kommer stjäla och ta egna patent på . . det tror jag !

  USA är ett monster i vissa avseenden ! !

 2. peter

  2016-09-07 den 09:45

  På sikt kommer det nog , de europeiska politikerna är bara ovana vid korruption på sådan ofantlig nivå och fick väl kräks-reflex när de förstod vad avtalen verkligen innebar för folk och individer !

  När spykänslorna lagt sig om något år så skriver de nog på !?

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp