UTRIKES

Video: Nytt storslagsmål i Turkiska parlamentet!

TURKIET| Ännu ett stort slagsmål har inträffat bland turkiska toppolitiker. Våldsamheterna inträffade när landets styrande politiker skulle rösta om författningsändringar i parlamentet.

Det var igår eftermiddag som parlamentet skulle ta beslut om författningsändringarna som kan innebära att den sittande regimledaren, Recep Erdogan kan ges än mer diktaturliknande makt över landet.

Förespråkarna som framförallt återfinns i Erdogan AK-parti menar att den gamla demokratiska konstitutionen måste bort och ersättas med något nytt, till exempel har man antytt att USA:s tvåpartistat är ett föredöme. Kritikerna menar att förändringarna kommer innebära ett mer slutet och diktatoriskt Turkiet.

Under gårdagens omröstning började nationalistiska parlamentsledamöter från det konservativa regeringspartiet AKP provocera andra parlamentsledamöter. Provokationerna ledde till hårda ordväxlingar och till slut var ett storslagsmål i parlamentet återigen ett faktum.


Rudaw English added 4 new photos.

torsdag, 12 januari 2017 6:37 f m

Scuffle breaks out in #Turkish parliament during voting on constitutional amendments, Wednesday evening.

Photos from Rudaw English’s post

68 10 11

 

Text: Maria Johansson
Foto: Rudaw
maria.johansson@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp