UTRIKES

Sju års fängelse för världens mest hatade Trump-supporter

KAPITALISM Martin Shkreli, även känd som världens mest hatade kapitalist har dömts till sju års fängelse. Det rapporterar AFP.

Kapitalisten Martin Shkreli har dömts till sju års fängelse för att ha svindlat investerare rapporterar AFP. I augusti förra året dömdes han för bedrägeri, i samband med sin roll som en Hedgefond chef.

Shkreli blev känd för omvärlden 2015, då han köpte rättigheterna till bromsmedicin mot HIV och bestämde sig för att chockhöja priset på HIV-medicinen från 13,5 dollar till 750 dollar. Prishöjningen var inte olaglig men ledde till att han blev ökänd som världens mest hatade kapitalist.

Shkreli var också involverad i USA:s senaste presidentval då han helhjärtat gick in och stöttade Donald Trump. Han är även nära vän med den kontroversiella “alt-right”-profilen Milo Yiannopoulos som försvann från rampljuset efter att han försvarat pedofili. Under senaste valkampanjen utlovade Shkreli en belöning till den som kunde nå fram till Hillary Clinton och klippa av en hårbit, vilket ledde till att han blev arresterad och fick be om ursäkt.

Orsakade problem i rättssalen

Shkreli ska har orsakat flera problem i rättssalen. Redan när domstolen skulle tillsätta jurymedlemmarna hade de svårt att hitta medlemmar som inte redan hatade honom. Rättegången fick skjutas upp flera månader innan de lyckats hitta opartiska jurymedlemmar.

Stjärnadvokaten Ben Brafman som försvarade Shkreli ska också haft stora problem med sin klient.

– Det finns tillfällen när jag vill slå honom (Shkreli) i ansiktet, sa Brafman i rättssalen enligt AFP..

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se

To Top